سلام خدمت مخاطبين مای تور در اين پست مطالبی با ارزش و خواندنی قرار داده ایم امیدواریم با مطالعه آن نهایت استفاده را ببرید

    اگر از اين پست لذت برديد و خوشتون امده در صفحات اجتماعي خود به اشتراک بگذاريد تا ديگران هم استفاده کنند.

    و همچنين خواهشمنديم با نظرات و پيشنهادات خود ما را ياري بفرماييد

    با گذاشتن نظر در قسمت دیدگاه ها می توانید ما را در بهتر شدن یاری کنید

    چند سالی است که با هدف کاهش اتلاف زمان و هزینه متقاضیان ویزا و سفارتخانه‌ها، سامانه‌‌های آنلاین توسط دولت‌ها راه‌اندازی شده‌اند و خوشبختانه این سیستم در ایران نیز فعال است.

    در سال‌های گذشته کشورهای مختلف برای پیشگیری از ازدحام متقاضیان ویزا در سفارت‌‌خانه‌ها و اتلاف وقت، سامانه‌های ویزای الکترونیک را راه‌اندازی کرده‌اند. با استفاده از این سامانه‌ها متقاضیان ویزا می‌توانند به راحتی مراحل اولیه از جمله ثبت‌نام و بارگذاری مدارک را به‌صورت آنلاین و به راحتی انجام دهند؛ و صرفا در صورت نیاز به انجام مصاحبه و تحویل پاسپورت به محل سفارت مراجعه کنند.

    در سال‌های گذشته سامانه ویزای الکترونیکی ایران توسط وزارت امور خارجه برای صدور ویزا به شهروندان خارجی راه‌اندازی شده است. به عبارت دیگر، کلیه اتباع خارجی که قصد سفر به ایران را دارند، باید به این سامانه مراجعه کرده و با توجه به هدف سفر درخواست خود را ارائه کنند.

    انواع ویزای ایران

    ویزاهای غیرمهاجرتی ایران بر اساس هدف سفر به گروه‌های زیر تقسیم می‌شوند:

    ویزای نوع A (ورود)

    این نوع ویزا برای آن دسته از شهروندان خارجی صادر می‌شود که دارای دعوتنامه از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، نهادها و شرکت‌های دولتی و خصوصی معتبر که به منظور مذاکره، عقد قرارداد، مذاکره جهت سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی دستگاه‌های خریداری شده و… قصد سفر به ایران را دارند.

    • متقاضیان ویزای نوع A: اعضای هیئت علمی، فرهنگی و محققین، رانندگان حامل کالا یا مسافر، اعضای هیئت های رسمی، سیاسی، اقتصادی، هنری، تیم‌های ورزشی، و سازمان‌های بین‌المللی و تخصصی، کارشناسان و تجار شناخته‌شده، کارکنان سازمان ملل و ارگان‌های وابسته، الحاق اعضا خانواده خارجیان مقیم ایران
    • مدارک مورد نیاز: دعوت‌نامه معتبر، تکمیل فرم درخواست و مصاحبه احتمالی در مقر نمایندگی

    سامانه ویزای الکترونیک ایران

    ویزای نوع B (توریستی)

    ویزای توریستی ایران برای آن دسته از اتباع خارجی صادر می‌شود که با هدف گردشگری قصد سفر به ایران را دارند.

    • متقاضیان ویزای نوع B: گردشگران
    • مدارک مورد نیاز: تکمیل فرم درخواست روادید، مصاحبه احتمالی در نمایندگی

    سامانه ویزای الکترونیک ایران

    ویزای نوع C (زیارتی)

    این ویزا برای آن دسته از  مسلمانان خارجی صادر می‌شود که به قصد زیارت اماکن مقدسه وارد ایران می‌شوند.

    • متقاضیان ویزای نوع C: جهانگردان مسلمان
    • مدارک مورد نیاز: تکمیل فرم درخواست روادید، مصاحبه احتمالی در نمایندگی

    ویزای نوع D (سیاسی) و ویزای نوع S (خدمت)

    • متقاضیان ویزاهای D و S: این ویزاها برای ماموران موقت نمایندگی‌های سیاسی، کنسولی، و دفاتر سازمان‌های بین‌المللی مقیم ایران، میهمانان موقت ماموران اعم از دیپلمات‌های خارجی مقیم و ماموران ثابت اعزامی، دارندگان گذرنامه سیاسی و خدمت در قالب هیات، برگزاری اجلاس، کارآموزی، اجرای برنامه فرهنگی و آموزشی و…، دارندگان گذرنامه سیاسی و خدمت که به منظور جهانگردی یا زیارتی قصد سفر به ایران را دارند، صادر می‌شوند.
    • مدارک مورد نیاز: گذرنامه سیاسی یا خدمت، تکمیل فرم درخواست روادید

    سامانه ویزای الکترونیک ایران

    ویزای نوع E (تحصیلی)

    این نوع ویزا برای دانشجویان یا طلاب علوم دینی صادر می‌شود که قصد تحصیل در ایران را دارند.

    • متقاضیان ویزای نوع E: دانش‌آموزان، دانشجویان و محققان
    • مدارک مورد نیاز: دریافت پذیرش تحصیلی از وزارت علوم، آموزش و پرورش یا مراکز علمی مورد تایید، تکمیل فرم درخواست روادید

    ویزای نوع F (ویزای کار)

    ویزا با حق کار مختص آن دسته از اتباع خارجی است که قصد اشتغال در ایران را دارند.

    • متقاضیان ویزای نوع F: کارگران، متخصصان صنعتی، پزشکی، مهندسان و…
    • مدارک مورد نیاز: دریافت پذیرش کار از کارفرمای شاغل در ایران که به تایید وزارت کار رسیده باشد، تکمیل فرم درخواست روادید

    سامانه ویزای الکترونیک ایران

    ویزای نوع G (عبور/ترانزیت)

    این نوع ویزا برای آن دسته از اتباع خارجی صادر می‌شود که قصد مسافرت به کشور ثالث از طریق خاک ایران را دارند.

    • متقاضیان ویزای نوع G: رانندگان، جهانگردان، تجار
    • مدارک مورد نیاز: ارائه روادیدی کشور مقصد، تکمیل فرم درخواست روادید

    سامانه ویزای الکترونیک ایران

    ویزای نوع H (مطبوعاتی)

    کلیه اصحاب رسانه‌های خارجی اعم از دیداری، شنیداری، مکتوب، و دیجیتالی و تهیه‌کنندگان، سازندگان و دست اندرکاران هر نوع گزارش، فیلم و… که به منظور انجام امور حرفه‌ای عازم ایران هستند، باید قبل از سفر به ایران ویزای مطبوعاتی اخذ کنند.

    • متقاضیان ویزای نوع H: خبرنگار، تهیه‌کنندگان، تصویربردار
    • مدارک مورد نیاز: تکمیل فرم مخصوص دریافت روادید خبرنگاری، دریافت مجوز مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای

    ویزای نوع I (سرمایه‌گذاری)

    این ویزا مختص آن دسته از اتباع خارجی است که با استفاده از سرمایه با منشا خارجی مجوز سرمایه‌گذاری آنان به تائید سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران رسیده باشد.

    • متقاصیان ویزای نوع I: تجار و سرمایه‌گذاران
    • مدارک مورد نیاز: تائیدیه سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، تکمیل فرم درخواست روادید

    ویزای نوع M (خانواده)

    به منظور رفع مشکلات بانوان ایرانی که مطابق قانون جمهوری اسلامی ایران با مردان خارجی ثبت ازدواج کرده‌اند و ارائه تسهیلات بیشتر به همسر و فرزندان مشترک خارجی آنان، با رعایت شرایط، امکان دریافت روادید خانواده برای این گروه فراهم شده است.

    • متقاصیان ویزای نوع M: همسر و فرزندان افرادی که تابعیت ایرانی دارند
    • مدارک مورد نیاز: ارائه اجازه قانونی پدر برای فرزندان، تکمیل فرم درخواست روادید

    سامانه ویزای الکترونیک ایران

    ویزای نوع T (درمانی)

    این ویزا برای آن دسته از اتباع خارجی صادر می‌شود که به قصد معالجه در یکی از مراکز درمانی معتبر داخل کشور پذیرش دریافت کرده باشند.

    • متقاضیان ویزای نوع T: بیماران جسمی
    • مدارک مورد نیاز: پذیرش درمانی از مراکز درمانی معتبر، تکمیل فرم درخواست روادید

    نوع درخواست

    درخواست‌های ثبت شده به‌صورت الکترونیکی از طریق اینترنت برای بخش کنسولی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ارسال خواهد شد. کارشناس مربوطه اطلاعات مربوطه را بررسی کرده و در صورت نیاز تقاضای مصاحبه حضوری خواهد کرد. سپس بر اساس اطلاعات موجود درباره امکان ارائه روادید تصمیم‌گیری خواهد شد.

    سامانه ویزای الکترونیک ایران

    درخواست فردی

    متقاضیان سفر به ایران می‌توانند به‌صورت انفرادی نیز برای دریافت ویزا اقدام کنند.

    شرکت‌های خصوصی

    شرکت‌های معتبر خصوصی و دولتی که قصد دعوت از متخصصان یا تجار خارجی برای حضور در ایران را دارند، می‌توانند به عنوان میزبان فرآیند درخواست ویزا را انجام دهند.

    آژانس‌های مسافرتی

    آژانس‌های مسافرتی و گردشگری معتبر می‌توانند برای مسافران خود درخواست ویزا کنند.

    سازمان‌هاو نهادهای دولتی

    سازمان‌ها و نهادهای دولتی که قصد میزبانی افراد خارجی را دارند، می‌توانند فرآیند درخواست ویزا را برای مهمانان خود انجام دهند.

    مراحل ثبت درخواست ویزا

    ۱. ثبت الکترونیکی درخواست ویزا؛ ثبت الکترونیکی درخواست ویزا اولین مرحله از فرآیند دریافت ویزا است که باید به دقت انجام شود. 

    نکته در صورت عدم تکمیل فرآیند تائید پست الکترونیکی در حداکثر سه روز پس از ثبت درخواست، به منزله انصراف از درخواست تلقی شده و درخواست متقاضی از سامانه حذف خواهد شد. 

    ۲. مراجعه حضوری؛ برخی از درخواست‌کنندگان برای دریافت ویزا باید در یک جلسه مصاحبه حضوری شرکت کنند، در صورتی که برخی دیگر شایستگی دریافت ویزا را بدون حضور در جلسه مصاحبه خواهند داشت.

    ۳. پیگیری درخواست؛ متقاضیان برای اطلاع از وضعیت درخواست خود می‌توانند به صفحه  بررسی وضعیت درخواست ویزا مراجعه کنند.

    سامانه ویزای الکترونیک ایران

    مدت زمان صدور ویزا

    فرآیند بررسی درخواست ویزا حداکثر ۱۰ روز کاری طول می‌کشد. در صورت عدم تغییر در وضعیت درخواست متقاضی جهت دریافت ویزا می‌تواند به نزدیک‌ترین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مراجعه کند. در صورت تغییر در وضعیت درخواست نیز ایمیلی شامل اطلاعات مربوط به وضعیت درخواست به آدرس پست الکترونیکی متقاضی ارسال می‌شود.

    لیست مدارک مورد نیاز برای تکمیل فرم درخواست

    برای تکمیل و ثبت درخواست الکترونیکی روادید مدارک زیر مورد نیاز است؛

    • گذرنامه
    • برنامه سفر
    • رزومه علمی، کاری یا حرفه‌ای
    • اسکن عکس پرسنلی مطابق با  مشخصات اعلام شده
    • اسکن صفحه اول گذرنامه مطابق با مشخصات اعلام شده
    • اطلاعات دیگر (برخی از درخواست‌کنندگان بر حسب نوع روادید درخواستی لازم است مدارک دیگری را جهت تکمیل درخواست فراهم نمایند.)

    سامانه ویزای الکترونیک ایران

    ویزای فرودگاهی

    اتباع کشورهایی که از امکان دریافت ویزای فرودگاهی ایران برخوردار هستند، می‌توانند ویزای خود را از طریق فرودگاه‌های بین‌المللی ایران دریافت کنند. به این ترتیب که متقاضی باید فرم الکترونیکی درخواست ویزا را (حداقل دو روز قبل از سفر) از طریق سامانه ویزا الکترونیکی تکمیل و برگه تایید ثبت نام را چاپ کند. در مرحله بعد لازم است تا این برگه را به گیشه ویزا در فرودگاه ارائه کرده و هزینه‌های مربوط به روادید را با ارز یورو در فرودگاه به گیشه بانک پرداخت کند.


    شما مخاطبين عزيز سايت مای تور از اين پس با مراجعه به وب سايت ما مي توانيد جديد ترین مطاب را مطالعه کنید و از خواندن ان ها لذت ببريد

    وچنانچه انتقادي به سايت ما داشتيد مي توانيد در قسمت نظرات ما را در جريان بگذاريد

    سایت مای تور.

ارسال دیدگاه